hu en
Adakozzon online

A Negev és Galilea térségében több, mint kétmillió ember él, köztük nagy számban vannak jelen alacsony jövedelműek, és új bevándorlók. Az egészségügyi ellátás ezen régiókban gyakran lényegesen elmarad az Izrael központi régióiban elérhető ellátás szintjétől. A Keren Hayesod alapítvány programjai azonban erre a problémára is megoldást kínálnak.

A kőolajat kiváltó fenntartható technológiák, és Izrael tudományos és technikai vezető szerepét erősítő kutatások támogatása Izrael nemzeti stratégiai célkitűzései közé tartozik. A Keren Hayesod ezen célkitűzések elérését a legfejlettebb kutatásokhoz szükséges erőforrások, valamint magas szintű képzési lehetőségek biztosításával támogatja, melyek bármely középiskolás számára elérhetők.

Izrael északi és déli határvárosaiban, illetve belső területein a munkanélküliségi ráta magas, az iskolázottság alacsony, ennek megfelelően pedig az itt élő családok átlagjövedelme is alacsony. A Keren Hayesod olyan hatékony programokkal segíti ezeket a térségeket, melyek egész közösségek megerősödését, oktatását, és rehabilitációját segítik elő.

Az Izraelben élő idős állampolgárok több, mint egyötöde él szegénységben. Sokan közülük holokauszt túlélők, vagy a volt szovjet tagköztársaságok területéről származó alijázók, akik szinte nincstelenül érkeznek Izraelbe. A Keren Hayesod biztonságos, és otthonos környezetet kínál az idősek számára, és biztosítja a lehetőséget a kommunikációra és a fejlődésre interaktív számítógépes oktatás által.

A Keren Hayesod kész segítséget nyújtani minden területen, akár fegyveres konfliktusok, katasztrófák, és válsághelyzetek idején is. A fent említett nehéz helyzetekben az „Óvóhelyek felújítása“, illetve a „Páncélozott mentőjárművek beszerzése“ projektjeink kulcsfontosságúak a polgári lakosság védelme és biztonsága érdekében.

Izrael államával szoros együttműködésben A Keren Hayesod - UIA felvállalta 100, Izrael területén elszórtan található, történelmi és kulturális örökségvédelmi oltalom alatt álló helyszín felújítását. A projekt célja, hogy felhívja a nagyközönség figyelmét a zsidó nép és Izrael földje között fennálló mély történelmi és kulturális kapcsolatra. A projekt továbbá azon ellenséges próbálkozásokkal szemben is hatékony eszköz, melyek Izrael legitimitásának, illetve a zsidó nép őshazájához, Izrael földjéhez való jogának megkérdőjelezésére irányulnak.

A Keren Hayesod hosszú- és rövidtávú, Izraelben folyó programjai segítségével törekszik arra, hogy a zsidó származású fiatalokat megnyerje Izrael és a zsidó életmód számára. A projektek közül ezek a programok bizonyultak a legsikeresebbnek abban, hogy a résztvevőkben életre szóló kötődés, illetve belső ösztönzés jöjjön létre Izrael állama és a zsidó életmód iránt.

A Keren Hayesod alapítvány biztosítja a lehetőséget a világ bármely pontján élő zsidó ember számára, hogy élhessen azzal a jogával, hogy Izraelt válassza otthonául. Mindezeken felül pedig, a Keren Hayesod arról is gondoskodik, hogy a bevándorlók számára minden rendelkezésre álljon, ami a letelepedéshez, és a társadalomba történő a sikeres beilleszkedéshez szükséges. Amennyiben indokolt, az alijázás titokban történő végrehajtásához, vagy mentőakciók lebonyolításához is lehetséges támogatás igénylése.

Napjainkban izraeli fiatalok százezreit – többségben új bevándorló szülők gyermekeit – érinti a társadalom perifériájára sodródás veszélye. A Keren Hayesod olyan nevelő-oktató programokat biztosít ezeknek a súlyosan hátrányos helyzetű fiataloknak, melyek segítségével hasznos, és produktív tagjaivá válhatnak a modern izraeli társadalomnak.

Oldalak