További információ

üres

Hírlevél

Kövessen minket

Kérjük támogassa Ön is munkánkat adója 1%-ával!

adószám: 18512317-1-42

KEREN HAYESOD HUNGARIA ALAPÍTVÁNY

Köszönjük!

Ajalim – Diák-önkéntesek a vidék felvirágoztatásáért

A cionista szellem újjáélesztése

Miért támogassa az Ajalim programot?

A Negev és Galilea lakosai, köztük nagy számban hátrányos helyzetben élők, el vannak vágva azoktól a gazdasági, kulturális és oktatási lehetősektől, amelyek az ország középső részein elérhetőek. Ez az egyre növekvő társadalmi és gazdasági szakadék a határvidék és a centrum között komoly fenyegetést jelent Izrael jövőjére nézve.

Mi az Ajalim program lényege?

Az Ajalim mozgalom támogatja a Negev és Galilea természetes és társadalmi fejlesztését. A két régiót Izrael Állama Országosan Kiemelt Térségnek nyilvánította.

Hogyan működik a program?

  • 12 negevbeli és galileai Ajalim faluban diák önkéntesek évi 500 óra társadalmi munkát végeznek a szállásért és tanulmányi ösztöndíjaikért cserébe.
  • Gyermekekkel, fiatalokkal, új bevándorlókkal és más sebezhetőbb népcsoportokkal dolgoznak együtt veszélyeztetett kisvárosokban és városközpontokban.
  • A szakterületükön szerzett készségeiket, képességeiket kamatoztatva, munkájukat a közösség speciális igényeihez szabják.
  • Társadalmi, kulturális és oktatással kapcsolatos projekteket kezdeményeznek, mint pl.: épületek renoválása és óvóhelyek takarítása; fejlesztőközpontok működtetése, korrepetálás és házi feladattal kapcsolatos segítségnyújtás; óraadás különböző tantárgyakból és még sok más egyéb feladat elvégzése.

Mi teszi az Ajalim programot egyedivé?

  • Az önkéntesek a változás képviselőiként tevékenykednek segítve a lakosságot, szépítve a környezetet, valamint javítva a szolgáltatások minőségét.
  • A projekt demográfiai változásokat hozott létre és a fejlettebb társadalmi rétegek határvidékekre történő migrációját eredményezte.
  • Az Ajalim programot sikeresen elvégzettek közül sokan telepednek le a negevbeli és galileai területeken, ahol aktívan folytatják társadalomépítő tevékenységüket.

Kiknek segít a program?

  • Elsősorban gyermekeknek és fiataloknak, 20,000 embernek az ország határvidékein.

Hogyan segíthet Ön?

Egy Ajalim diákfalu tevékenységeinek éves költsége 125,000 dollár.
Minden egyes felajánlott dollárral Ön segít jobb életkörülményeket biztosítani egy hátrányos helyzetű izraeli fiatalnak és támogatja Izrael sebezhető határvidékéinek megerősítését. Adakozzon most!

© 2017 Keren Hayesod. Minden jog fenntartva!

Készítette: Techno-Qualit