hu en
Adakozzon online

Derech Erec

Katonaság előtti program érettségizett diákok számára Nitzanaban

Derech Erec – Katonai Előkészítő Program Nitzanában

Miért támogassa a „Derech Eretz”-et?

A középiskola befejezése és a hadseregbe való bevonulás közötti időszak rendkívül fontos az izraeli fiatalság számára. A fiatalok életében a bevonulás előtti programok szerepe kritikus jelentőségű abban a tekintetben, hogy ezek segítenek helyes döntést hozni az életük irányát és identitásuk megtalálását illetően. Mostanáig azonban ezek a programok csak vagy a felső-középosztálybeli, vagy a veszélyeztetett fiatalok számára lettek megszervezve.

Mi a „Derech Erecz”?

A Derech Erecz egy katonaság előtti képzési program (mechina), amely alsó- és középosztálybeli fiatalokat céloz meg. A társadalmi mobilitás segítésére valamint a nagyobb aktivitás, kezdeményezőkészség és önkéntesség ösztönzésére létrehozott Derech Eretz arra bátorítja a programban résztvevőket, hogy vállaljanak több felelősséget a saját sorsukért. A program segít minél hasznosabbá tenni a katonai szolgálati időt, s eközben lefekteti az alapjait egy sikeres, beteljesedett, a közösségért áldozatot hozó életnek.

Hogyan működik?

  • A hat hónapig tartó programnak a Negevben található Nitzana oktatási falu biztosítja a helyszínt.
  • A résztvevők az ország egész területéről érkeznek, beleértve a határvidékek lakosait, a bevándorlókat, valamint az ifjúsági falvak végzett diákjait is.
  • A fiatalok egy összetartó csoportot alkotva élnek együtt, melyet demokratikusan – a maguk által meghozott döntések mentén – irányítanak.
  • A foglalkozások és előadások a fiatalok készségfejlesztésére, perspektívájuk kitágítására, valamint a helyes értékrendszer beépítésére vannak kialakítva, és feltárják a személyes, csoport- és nemzeti identitást.
  • A közösség keretein belüli önkéntesség a program szerves részét képezi.

Mitől egyedi a „Derech Eretz”?

A társadalom eddig mellőzött rétegeit célozza meg, tehát azokat, akik nem tartoznak sem az „elit”-hez, sem pedig a veszélyeztetett fiatalsághoz.

Kiknek segít a program?

  • Alsó- és középosztálybeli újoncoknak
  • Az Izraeli Védelmi Erőknek
  • Izrael Államának

Hogyan segíthet Ön?

A Derech Eretz programban 3700 dollárba kerül egy résztvevő költségeinek fedezése.
Minden egyes felajánlott dollárral Ön hozzájárul ahhoz, hogy egy izraeli fiatal lefektethesse egy beteljesedettebb és áldozatkészebb élet alapjait.
Adakozzon most!

Országosan kiemelt projekt

Támogassa Izraelt