hu en
Adakozzon online

Tevékenységünk

KezdőlapKüldetésünkTevékenységünk

A Keren Hayesod – UIA alapítvány a globális zsidó közösséggel szoros együttműködésben Izrael állam nemzeti prioritásainak előmozdításán, és az izraeli társadalom megsegítésén fáradozik. Különös figyelmet fordítunk a gyenge közösségek felkarolására, a hátrányos helyzetű, vagy mellőzött fiatalok támogatására, az alija népszerűsítésére, mentőakciók végrehajtására, és a diaszpóra fiatal tagjainak Izraelhez és a zsidó életmódhoz történő kapcsolódásának előmozdítására.

Gyenge közösségek és határvárosok felkarolása
Az alija népszerűsítése, és az alijázók beilleszkedésének támogatása

A Keren Hayesod – UIA, partnerével, a Zsidó Ügynökséggel (Szochnut) közösen széleskörű programokkal rendelkezik, melyek már bizonyítottan alkalmasak a szegénységből való kitöréshez szükséges feltételek megteremtésére és arra, hogy a támogatott személyek a maximális egyéni teljesítményt nyújthassanak és az izraeli társadalom hasznos és termékeny tagjaivá válhassanak. Az általunk támogatott személyek nagy többsége új bevándorló vagy válságban lévő országokból érkezett bevándorlók gyermeke. Sokan közülük idős korban érkeznek Izrael földjére, nem rendelkeznek a megélhetéshez szükséges anyagi háttérrel, sokan közülük holokauszt túlélők.

A diaszpórában élő zsidó ifjúság elérése

Az új zsidó vezetők felnevelésének és népként való fennmaradásunk kulcsa az ifjú nemzedék elérése és összekapcsolása Izraellel, és lakosságával. A Keren Hayesod – UIA támogatói több százezer ifjú, diaszpórában élő zsidó számára segítenek átélni, átérezni és megérteni Izrael és a zsidóság örömeit és gondolatait a Hosszú-távú Izrael programok és informális előadások segítségével.

Izrael állam miniszterelnökségével közösen végrehajtott nemzeti prioritású programok

Izrael miniszterelnöke nemrég felkérte a Keren Hayesod alapítványt és támogatóit, hogy közösen segítsenek megoldást találni az Izraelt, és a zsidóságot fenyegető főbb stratégiai kihívásokra. Ezen megoldásra váró területek többségében a KH már eddig is aktívan jelen volt, azonban a programban új fejlesztési területek és irányok is szerepelnek, melyek kritikus fontosságúak Izrael állama, és a zsidóság számára.

Új irányok:

Az egyik új fejlesztési terület az izraeli kulturális örökség részét képező területek felújítása, mely célja, hogy rávilágítson a zsidó nép és Izrael között fennálló mély történelmi és kulturális kapcsolatra. Ez a program az Izrael legitimitását megkérdőjelező mozgalommal szemben is hatékony eszköznek bizonyul. Egy másik, szintén kritikus fontosságú új program a hatékony alternatív energia-fejlesztési projektek támogatása, melyek hosszú-távon gazdasági és technológiai előnyt biztosítanak Izrael számára, és elősegítik Izrael kőolaj-importtól, és az Izrael elpusztítására törekvő kőolajtermelő országoktól való függetlenedését.

A Keren Hayesod – UIA alapítvány programjait és projektjeit folyamatosan a modern Izrael, és a zsidóság változó szükségleteinek és problémáinak megoldásához igazítja. Programjainkat úgy alkotjuk meg, hogy olyan szociális, kulturális, és oktatási keretet biztosítsanak, mely elősegíti a növekedést, és új távlatokat nyit Izrael, és a zsidó nép számára.

A KH által támogatott Nemzeti Prioritású Projektekről ide kattintva tudhat meg többet.

Küldetésünk