hu en
Adakozzon online

Az Ifjúság Jövője mentorprogram

Teremtsünk egy jobb holnapot a hátrányos helyzetű fiataloknak

Miért támogassa az Ifjúság Jövője mentorprogramot?

Izraelben négy fiatalból egy néz szembe azzal a veszéllyel, hogy kimarad az iskolából és más normatíváktól esik el. A helyzet különösen aggasztó a volt Szovjetunió területéről és Etiópiából érkező bevándorlók gyermekei körében. Mikor az utcára kerülnek, sok fiatal a bűnözés, alkohol- és/vagy drogfogyasztás felé fordul.

Mi a mentorprogram lényege?

Az Ifjúság Jövője egy forradalmian új mentorprogram főként a határvidékeken élő általános- és középiskolás 9. és 10. osztályos diákok számára, melynek célja az önbecsülés és az iskolai teljesítmény javítása, a kudarcsorozat megtörése és a kezelhetetlen magatartás felszámolása.

Hogyan működik a mentorprogram?

  • Az Ifjúság Jövője személyes „mentorokon” - fiatal felnőtteken - keresztül működik, akik a diákok példaképeivé és barátaivá válnak.
  • A mentorok intenzív képzést kapnak, hogy elősegíthessék a gyermekek fejlődését, és hogy időben felismerjék az erőszakra utaló jeleket vagy más problémákat.
  • A gyermek családi, iskolai és társadalmi helyzetének előzetes felmérése után a mentor a gyermekkel közösen szakértőket is bevonva elkészít egy személyre szabott munkatervet.
  • A hetente rendezett csoportos és egyéni találkozók ösztönzőleg hatnak a jó magaviseletre.
  • A program fejlesztői tevékenységek széles skáláját kínálja az egész család számára egyaránt.
  • A mentor egy afféle összekötőként tevékenykedik a család és a közösség között, tájékoztatva a családot különféle képzési programokról, ösztöndíj támogatásról, és egyéb lehetőségekről.

Miért egyedi a mentorprogram?

  • Az Ifjúság Jövője minden egyes gyermek erősségeinek a fejlesztésére fókuszál, így segítve elő a helyes önértékelés kialakítását.
  • A mentor felelősséggel tartozik a gyermek teljes körű jóllétéért és egyfajta ügyvédként tevékenykedik, a felmerülő szükségekre reagálva.
  • A gyermekek számára a lehetőségek legjobb kiaknázása érdekében a mentorprogram kormányzati ügynökségekkel, helyi szervezetekkel és vállalkozásokkal működik együtt.

Kiknek segít a mentorprogram?

Évente 10,000 veszélyeztetett fiatalnak szerte Izraelben.

Hogyan segíthet Ön?

Minden egyes felajánlott dollárral Ön hozzájárul egy hátrányos helyzetű diák tehetségfejlesztéséhez és támogatja Izrael Államát. Adakozzon most!

Támogassa Izraelt