hu en
Adakozzon online

Amigur Idősek Otthona

 

Miért támogassa az Amigour Idősek Otthona projektet?

Az alacsonyáras albérletek hiánya Izraelben nagy nehézségeket okoz az olyan idős izraeliek számára, akik nem rendelkeznek saját otthonnal. A helyzet különösen súlyos a volt Szovjetunió területéről érkezett idős nélkülöző bevándorlók számára, akiknek nincsen vagyonuk és nem rendelkeznek olyan kiterjedt segítő háttérrel sem, mint pl. a család vagy barátok.

Mi az Amigour Idősek Otthona?

Finanszírozott lakhatás biztosítása nélkülöző idős polgárok – főként új bevándorlók - számára egész Izrael területén.

Hogyan működik a program?

  • Minden egyén/házaspár egy kicsi, jól-karbantartott és biztonságos lakásban lakik, amelyben van egy lakó-nappali/háló részleg, egy teakonyha és egy fürdőszoba.
  • Az Amigour intézményeket egy lelkes stáb irányítja: ügyintézők, szociális munkások és igény esetén ápolók is.
  • Az otthon lakói a különféle társadalmi és kulturális tevékenységek széles skáláját élvezhetik: héber ulpan, órák és előadások, kirándulások, múzeum- és színházlátogatások, ünnepségek és még sok más program.

Mitől egyedi az Amigour program?

  • Havonta egy jelképes összeg ellenében a lakók úgy élhetnek önálló életet, hogy közben egy kisebb, védett közösség részesei lehetnek.
  • Az általa kifejlesztett társadalomirányítási modellen keresztül az Amigour segít javítani az idősebb polgárok életminőségét és személyes önértékelését.

Kiknek segít a program?

Több mint 7,500 idős állampolgárnak - köztük nagyszámú Holokauszt túlélőnek -,akik 57 Amigour Idősek Otthonában laknak.

Hogyan segíthet Ön?

Minden egyes felajánlott dollárral Ön hozzásegít egy szükségben lévő idős izraeli polgárt az életkörülményei javításához. Adakozzon most!

Adakozzon idős bevándorló személyek biztonságos és meleg otthonának a megteremtésére.

Támogassa Izraelt