hu en
Adakozzon online

Net@ – Középiskolai számítástechnikai szakmai képzés rászoruló fiataloknak

KezdőlapTámogassa IzraeltVeszélyeztetett fiatalok támogatásaNet@ – Középiskolai számítástechnikai szakmai képzés rászoruló fiataloknak

A technológiai és társadalmi szakadék áthidalása

Miért támogassa a NET@ programot?

Az utóbbi években végbemenő elképesztő gazdasági növekedés és technológiai fejlődés ellenére is Izraelben 1,65 millió lakos él a szegénységi küszöb alatt. A helyzet különösen súlyos az ország határvidékein, ahol nagy számban élnek nyomorúságos körülmények között főleg a volt Szovjetunió területéről és Etiópiából származó bevándorlók. Kevés fiatal rendelkezik piacképes végzettséggel, gyakran idő előtt kikerülnek az iskolából és drog- és alkoholfogyasztásba, illetve bűnözésbe is belekeverednek. A következmények rendkívül súlyosan hatnak rájuk és a társadalomra egyaránt.

Mi a Net@?

A Net@ a Keren Hayesod kezdeményezésére jött létre. A projekt iskola utáni technológiai képzést biztosít olyan középiskolás fiatalok számára, akik az ország földrajzi és társadalmi-gazdasági perifériáján élnek, ezáltal lehetővé téve számukra, hogy a Cisco Systems révén nemzetközileg is elismert felsőfokú hálózati technikusi végzettséget szerezzenek.

Hogyan működik a program?

  • A hároméves projekt heti négytől nyolc óráig terjedő intenzív informatikai és matematikai képzést biztosít a csapatszellem és felelősségtudat fejlesztése mellett.
  • Azok, akik sikeresen elvégzik az első két évet, nemzetközileg is elismert Cisco oklevelet kapnak.
  • A résztvevőktől elvárják, hogy gyakorlati tapasztalatszerzésük során a szaktudásukat felhasználva támogassák a közösséget.
  • A projekt magában foglal egy közös együttélési időtartamot 400 zsidó, keresztény és muszlim fiatalokkal a következő településeken: Názáret, Acre, Ramle, Jeruzsálem, Tel Aviv-Jaffa és Berseba.

Mitől egyedi a Net@ program?

  • A Net@ bizonyult az egyik leghatékonyabb tényezőnek az izraeli társadalmi mobilitás terén.
  • A programban való részvétel olyan szakértelemmel és képességekkel ruházza fel a fiatalokat, amelyek ajtót nyitnak az elit IDF informatikai egységeihez és a felsőoktatásba egyaránt.
  • A résztvevőknek jól kereső, nemzetközileg elismert végzettséget biztosít.
  • Felkészíti őket arra, hogy mint egyének, csapatjátékosok vagy vezetők megtalálják a helyüket a közösségükben.

Kiknek segít a program?

1000 hátrányos helyzetű fiatalnak Izrael 15 településén.

Hogyan segíthet Ön?

Egy egyéves tanulmányi ösztöndíj 1700 dollárba kerül.

Minden egyes felajánlott dollárral Ön amellett, hogy egy hátrányos helyzetű tanuló képességeinek fejlesztéséhez járul hozzá, Izrael Államát is támogatja! Adakozzon most!

A Net@ a Keren Hayesod, a Cisco Systems, a Zsidó Ügynökség és az Appleseeds Akadémia segítségével működik.

Támogassa Izraelt