hu en
Adakozzon online

Hová kerül a pénz

KezdőlapKüldetésünkHová kerül a pénz

Az Ön által nyújtott támogatások Izrael és a zsidó nép számára

A Keren Hayesod Hungária Alapítvány 2023 évben Magyarországon 32 482 481Ft adományt kapott 171 adományozótól ill. támogatótól.
Ebből 2.6 millió forint a 2023. október 7. terrortámadás után árván maradt gyerekeknek  a LeYeladim-mal közös árverésen gyűjtött összeg.
Az adományokat és támogatásokat a Keren Hayesod (Jeruzsálem) részére átutaltuk.

 

A 2022 évi részletes adatok az alábbiak:

A 2022. évben Ön olyan programokat, projekteket és létesítményeket hozott létre, melyek jelentős változásokat hoztak és új lehetőségeket teremtettek az izraeli társadalom és a zsidó közösség számára.

Az Ön által kezdeményezett, illetve fenntartott projektek életeket változtattak meg, és egész közösségek fejlődéséhez járultak hozzá.

2022-ben 74915 új Olim-ot köszöntöttünk Izraelben 93 országból.

HÁLA AZ ÖN TÁMOGATÁSÁNAK:

 • 74 915 új emigráns érkezett Izraelbe 2022-ben.
 • 1 512  Etiópiai érkezett a Tzur Israel Operation második szakaszának is. Ez a különleges kezdeményezés azon több ezer etióp zsidók megsegítésére fókuszál, akik évtizedek óta várnak az alijára, hogy újra egyesüljenek a már Izraelben élő családjukkal és rokonaikkal. 
 • 62 569 új alijázó érkezett az egykori Szovjetunió területéről.
 • 3 467 új alijázó érkezett Európából.
 • 2 196 új alijázó érkezett Latin-amerikai országokból.
 • 732 új aliázó érkezett további országokból
 • Több száz zsidó személy rejtett beutaztatása vált lehetővé olyan területekről, ahol a zsidók élete veszélyben forog.

 

IZRAELBE ÉRVE AZ ÚJ ALIJÁZÓKAT AZ ALÁBBI PROGRAMOK SEGÍTETTÉK A BEILLESZKEDÉSBEN:

 • A beilleszkedést segítő központok lakhatást, héber (ivrit) nyelvtanfolyamokat (ulpan), és egyéb támogatásokat nyújtottak 4 586 új bevándorló részére.
 • 1 300 új bevándorlókaphatott esélyt a sikeres beilleszkedésre az „Első otthon az új hazában“ program keretein belül.
 • 12 000 hátrányos helyzetű gyermek és család részesült a Youth Futures programban
 • 800 tanuló kap oktatást a Youth Villages programban
 • 2 000 fiatal vet részt a Net@ program informatikai és vezetői tanfolyamain
 • 1 300 szülő és család támogatása a Heartbeats programon keresztül
 • 12 000 fiatal külföldi zsidó erősítette meg kapcsolatát Izraelel a MASA programon keresztül
 • 4 500 fiatal új bevándorló kapott segítséget az IDF szolgálat elött és után
 • 7 000 idős izraeli lakik Amigour’s házakban

Több mint 22,8 millió dollár gyűlt össze az ukrán zsidó menekültek támogatására

A 2022. február 24-én kezdődött Oroszország Ukrajna elleni offenzívája. A Keren Hayesod és stratégiai partnerünk, az Izraeli Zsidó Ügynökség éjjel-nappal azon dolgozott, hogy segítséget nyújtsanak a humanitárius válság idejénHálásak vagyunk mindenkinek, a támogatóinknak a világ minden tájáról, hogy létre tudtunk hozni egy alapot a döntő fontosságú műveletek támogatására. Például a mentési műveletekre, amikor zsidó menekülteket Ukrajnából Izraelbe hoztunk, valamint alapvető árucikkeket, orvosi eszközöket szállítottunk a menekültek megsegítésére az Ukrajnával határos országokba

.

 

A perifériára szorult, és hátrányos helyzetű emberek támogatása

Az Ön adományai több százezer ember életét változtatták meg 2022-ben is. Az adományai új esélyt jelentettek, és segítségükkel Izrael leggyengébb közösségei, és hátrányos helyzetben élő polgárai visszanyerhették méltóságukat, és képessé válhattak arra, hogy kifejezzék a bennük rejlő tehetséget, és az Izraeli társadalom hasznos tagjaivá váljanak. Izrael elmaradott területeinek fejlesztése kulcsfontosságú az izraeli társadalom megélhetésének és jólétének biztosításához.

 

NÉHÁNY PÉLDA ARRA, HOGYAN SEGÍTETTÉK AZ ÖN ADOMÁNYAI AZ IZRAELI TÁRSADALMAT:

 • 10 000 súlyosan hátrányos helyzetű és perifériára szorult gyermek az Ifjúság Jövője Programban történő részvétel után jelentős fejlődésen esett át, és iskolai teljesítményük is megjavult.
 • Több tucat elmaradott határvároson, és elszegényedett városrész lakosságán segített a Fiatal Közösségek program, mely során fiatal szociális munkások, és önkéntesek segítenek az alacsony jövedelműek által lakott területek talpra állásában, és fejlődésében.
  A Fiatal Közösségek program több tízezer, veszélyeztetett gyermekhez, egyedülálló szülőhöz, és munkanélküli személyhez ér el különböző jóléti, és oktatási programokkal.
  20 000 lakos a Negev és a galileai térségből szociális, kulturális, oktatási, és természetbeni támogatásban részesült a diák önkéntesekre épülő Ajalim mozgalom keretében.
 • 7 500 idős, a volt Szovjetunió területéről érkezett bevándorló élhet méltóságteljesen és függetlenül Amigur Idősek Otthonokban.
 • 1 000 súlyosan hátrányos helyzetű fiatal kapott új otthont oktatást és ellátást a Keren Hayesod által támogatott Gyermekvárosokban.
 • 1 000 rászoruló középiskolás diák vehetett részt a Net@ programban, egy intenzív számítástechnikai és rendszer-technikus képzésen, mely révén a diákok megalapozhatják számítástechnikai karrierjüket. A Net@ tanfolyam végzősei az Izraeli Hadsereg (IDF) elit egységeihez kerülnek, és középiskolai tanulmányaik befejezésével, olyan helyeken vállalhatnak munkát, amelyekről álmodni sem mertek volna.

 

A zsidó ifjúság megismertetése Izraellel, és zsidó örökségével

A világban élő zsidók következő generációjának összekapcsolása Izraellel, és a zsidó életmóddal kulcsfontosságú népünk jövője számára.
Semmi sem képes mindezt jobban elérni, mint egy utazás Izrael földjére! Az Ön által nyújtott támogatások révén a Keren Hayesod 2022-ben is képes volt a diaszpórában élő ifjúság Izraellel való kapcsolatát és a zsidó életmódhoz való elkötelezettségét megerősíteni. 

ÍGY KAPCSOLÓDTAK FIATAL ZSIDÓK IZRAELHEZ A 2022. ÉVBEN: 

 • 90 000 felnőtt és fiatal zsidó identitása, és Izraellel való kapcsolata erősödött az egykori szovjet blokk országaiban megrendezett héber intenzív nyelvtanfolyamok (ulpan), zsidó nyári táborok, és kulturális programok során.
 • 30 000 zsidó fiatal a világ 60 országából életében először ellátogathatott Izraelbe egy rövid Taglit út keretében. 
 • 11 000 zsidó fiatal utazott Izraelbe a MASA hosszú távú tanulmányi program keretében, közülük 1 063 fő egykori szovjet tagköztársaságból érkezett.
 • 1 000 új bevándorló, Izraeli Hadseregben szolgáló, katona erősítette meg Izrael államához és a judaizmushoz való kötődését a Nativ zsidó oktatási program keretében.

Az izraeli kormánnyal, és Miniszterelnöki Hivatallal közösen indított új Nemzeti Stratégiai Projektek

A Keren Hayesod – UIA alapítvány és adományozói két fő, Izrael és a zsidóság számára stratégiai kihívást jelentő projektet támogattak.

A KH alapítványnak adott adományok révén fiatal kutatók új anyagi forrásokhoz férhettek hozzá tudományos munkájuk folytatásához.

Az Ön Keren Hayesod alapítványnak adott adománya elősegíteti Izrael növekedését, és hozzájárul a zsidó nép jólétének megalapozásához.

 

AZ ÖN TÁMOGATÁSÁRA NAGY SZÜKSÉG VAN!