hu en
Adakozzon online

Jótékonysági koncert Nyíregyházán

2023, november 3

Az Izrael elleni terrortámadás áldozataiért szerveztünk jótékonysági koncertet Nyíregyházán a helyi Önkormányzat, illetve a keresztény egyházak és a nyíregyházi zsidóhitközség közreműködésével a zsúfolásig megtelt evangélikus templomban. A rendezvényen felhívtuk a figyelmet a terroristák által elrabolt izraeli túszokra, az oda szállított műanyag kismotorokkal pedig azokra a kisgyerekekre emlékeztünk meg, akik ugyancsak a Hamász terrorszervezet fogságában vannak. A nyíregyházi rendezvényen többek között részt vettek a helyi közélet szereplői, politikusok, képviselők és a helyi egyházak képviselői.
2023. november 5-én, vasárnap délután 5 órakor.
A koncerten olyan nagynevű művészek léptek fel, mint Malek Andrea, Oláh Gergő, Teszter Nelli, Nógrádi Gergely és Jáger András. A nyíregyházi koncert védnöke Dr. Kovács Ferenc, polgármester.


Kidma közzétette azt is, hogy miért éppen kismotorokkal szimbolizálják az elrabolt gyerekeket, Mint írják: „Hogy ez nem a te háborúd? Nézd ezt a képet! Ne ijedj meg, nem kell véres emberi torzók miatt fanyalognod, nem kell elfordítanod a fejed, hogy te ezt nem akarod látni. És különben sem szeretnél igazságot tenni zsidók és arabok közt, mert ez túl bonyolult és távoli. Ez egy csendélet, lehetne egy rég elhagyott romos óvoda is, ahová visszajárnak a kíváncsi gyerekek játszani. De ez nem az. Itt október 6-án még vidám gyerekzsivaj hallatszott".

 

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

Rólunk