hu en
Adakozzon online

Nőnapi izraeli filmvetítés

2024, március 5

Szeretettel várunk mindenkit 2024.03.07-én csütörtök este: Nőnapi filmvetítés a JCC Budapest - Bálint Ház és Izrael Állam Nagykövetsége (Izrael Magyarországon) szervezésében. Idén nőnapon egy izraeli filmmel foglalkozunk a nők helyzetével, problémáikkal. Lehet fontosabb bármi a házasságnál? Egy nőnek kötelező találni egy férjet maga mellé, ha azt akarja, hogy az emberek normálisnak tartsák? A Határidős esküvő című film megmutat egy olyan nőt, aki mindent megtesz ezért. Tényleg mindent.

A helyszín Izrael, ahol a vallás, a társadalmi elvárások, a szokások és úgy általában az élet egy kicsit máshogy zajlik, bár boldogtalan feleségnek lenni vitán felül sehol sem jó.

A film előtti felvezetésben Dr Dolinay Eszter a Keren Hayesod Hungária Alapítvány Alapítvány kurátora és az Izraeli-Magyar Business Club elnöke fog beszélni a női jogokról, a nők helyzetéről és a Keren Hayesod Hungaria Alapítvány-ról.
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jelentkezés: ITT
Határidős esküvő / Laavor et hakir
izraeli romantikus film, 110 perc, 2016
 
Michal 32 éves. Egy évvel ezelőtt lett vallásos, és most készül az esküvőjére. A vőlegény azonban egy hónappal az esküvő előtt meggondolja magát. Michal úgy érzi, képtelen visszatérni korábbi életéhez és újra a szabályok szerint elkezdeni a társkeresést. Hirtelen változást akar, és mélyen hiszi, hogy ha eléggé kér valamit, Isten meg fogja adni. Megvan a helyszín, a ruha, a lakás: Isten bizonyára küld majd mindehhez egy vőlegényt is. Az esküvő napja azonban egyre közeleg...
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
 
Szereplők
Noa Kooler - Michal
Amos Tamam - Shimi
Oz Zehavi - Yoss
Irit Sheleg - Michal anyja
Ronny Merhavi - Feigi
 
Rendező: Rama Burshtein
Forgatókönyvíró: Rama Burshtein
Operatőr: Amit Yasur
Zene: Roy Edri
Producer: Assaf Amir
Vágó: Yael Hersonski