hu en
Adakozzon online

Campers2Gether-Táborozzunk1ütt Projekt

2024, május 1

A DÉLI TERÜLETEK MEGÚJÍTÁSA: A KÖZÖSSÉGEK EGYÜTTES ÚJJÁÉPÍTÉSE

Szerezzünk egy életre szóló élményt a Gázai övezetből származó fiatalok számára: Campers2Gether (Táborozzunk1ütt): Magyarországi projekt 

KIHÍVÁSOK ÉS LEHETŐSÉGEK 

Október 7-t követően az izraeli tinédzserek, különösen azok, akiket a Gázai övezetből és az északi területekről evakuáltak, példanélküli és folyamatos szorongásban élnek mióta családjukat, szeretteiket, barátaikat, otthonukat elveszítették. A nemzetközi zsidó nyári táborok helyet biztosíthatnak az izraeli és a helyi zsidó fiatalok számára, hogy együtt pihenhessenek, kilépve a mindennapok stresszes valóságából. Ezek a táborozások egyúttal arra is alkalmasak, hogy a helyi zsidó és az izraeli gyerekek megtapasztalhatják a közös származás élményét, megerősíthetik identitásukat, az Izraelhez tartozás érzését és kapcsolatokat építhetnek ki egymással. A Jewish Agency, amely az érintett közösségekkel és egyúttal a nemzetközi zsidó táborokkal is folyamatos kapcsolatot tart, az említett célok elérése érdekében következő kezdeményezést dolgozta ki:

CAMPERS2GETHER (TÁBOROZZUNK1ÜTT) KEZDEMÉNYEZÉS

Ezen a nyáron a Jewish Agency for Israel és a Keren Hayesod-UIA az izraeli kormány támogatásával 750 Gázai-övezetből és Észak-Izraelből kitelepített tinédzser táborozását szervezi meg a világ több országában megrendezésre kerülő zsidó nyári táborokban. A 14-16 éves izraeli fiatalok 20 fős csoportokban utaznak majd a táborokba kéthetes turnusokban. A kis létszámú, támogatott csoportos struktúra lehetővé teszi a mélyebb kapcsolatteremtést és a személyes tapasztalatszerzést.

  

A PROGRAM fontosabb részletei

A Campers2Gether kiemelkedő lehetőséget kínál a háború által érintett izraeli tinik számára, hogy megtapasztalják mindazt, amit egy nemzetközi zsidó nyári tábor adhat.

Pihenés: Támogató környezet a gyógyuláshoz, a stressztűrő képesség megerősítéséhez, élményszerzés távol a stresszes hétköznapi élettől. A Campers2Gether tökéletes hely a pihenésre és feltöltődésre, az október 7-e óta tartó izraeli intenzív, stresszes életből való kiszakadásra.

Mifgash – Találkozások- kulturális tapasztalatcsere: Életre szóló barátságok és kapcsolatok kialakítása a helyi zsidó fiatalokkal a világ minden tájáról. A helyi zsidó gyerekek részletesebben megismerhetik az október 7-én, Izraelben történt eseményeket a közvetlen beszélgetéseken keresztül a mélyebb megértést elősegítve, illetve ezek az alkalmak segítséget nyújthatnak az izraeli gyerekek számára a trauma feldolgozásához is. A program emellett időt biztosít az izraeli tinédzsereknek az önreflexióra, lehetővé téve számukra, hogy felfedezzék saját izraeli és zsidó identitásukat megerősítve örökségük iránti elkötelezettségüket.

A CAMPERS2GETHER PROJEKT felépítése

A táborozók kiválasztása és szűrése célzottan zajlik, a Gáza melletti és az északi területekről származó, választható jelöltek közül, számos tényezőt, többek között a személyes trauma szintjét is, figyelembe véve.

Személyzet és támogatás: Minden csoportot két, a szociális munka vagy a kiküldetés (shlichut) területén tapasztalattal rendelkező csoportvezető fog irányítani. Rajtuk kívül egy pszichoszociális szakember is része lesz a csapatnak, hogy segítse a résztvevők érzelmi jóllétét. Ezen túl a nap 24 órájában, a hét minden napján ügyfélszolgálati team áll majd az izraeli táborozók rendelkezésére. Rendszeres táborlátogatások és értékelések által is támogatjuk és erősítjük a résztvevőket, a személyzetet és a kezdeményezést magát.

Az izraeli traumakezelési és oktatási program, melyet a pszicho-trauma és más kapcsolódó területeken elismert szakértők készítettek, a résztvevők és családjaik, az izraeli személyzet, a táborvezetők és a tábori személyzet számára magában foglalja a traumaellátást, a beavatkozási protokollokat, informális oktatást. A táborozás megkezdése előtt két előkészítő csoporttalálkozón kerül majd sor az elvárások egyeztetésére, a kohézió elősegítésére és az általános felkészülésre. A táborozást követően is szervezni fogunk egy találkozást a tapasztalatok és a vélemények kiértékelése céljából.

A nyári program
az előzetes csoporttevékenységekkel kezdődik, melyek felkészítik a résztvevőket a nyári tábori élményekre. A táborozók két hetet töltenek a táborhelyen, ahol mindenre kiterjedően részt vesznek a programokon, illetve ezek számukra kiegészülnek csoportspecifikus eseményekkel és tevékenységekkel.

 Jewish Agency szerepe és felelősége: A Jewish Agency felelős a teljes Campers2Gether programért, felügyeli az összes működési szempontot, beleértve a repülőutakat, a szerződéseket, költségelszámolást, biztosítást, és egyebeket.

CAMPERS2GETHER TÁBORHELYEK

A program keretében a következő országokban fognak megvalósulni a nyári táborok: Ausztria, Belgium, Franciaország, Németország, Hollandia, Magyarország, Olaszország, Mexikó, Svédország, Svájc és Egyesült Királyság.

Magyarországon 6 csoportban 120 gyereket és kísérőiket fogjuk majd fogadni a táborokban. 

PROJEKT TÁMOGATÁSA

Az előzőekben részletezett teljes projekt (kiválasztás, felkészítés, utazás, táborozás, szakmai felügyelet stb.) egy főre eső átlagos teljes költsége 3 465 EUR; 69 300 EUR/ 20 fős csoport. (Természetesen a tényleges költségek országonként eltérők lehetnek)

Ezen összeg egy életre szóló rendkívüli lehetőséget biztosít az érintett gyerekek számára. A Campers2Gether nem csupán egy nyári tábor, hanem az alkalmazkodás, rezíliencia és gyógyulás előremozdítása, hidak és kapcsolatok építése, a világban bárhol élő zsidó tinédzserek közösségében az egymás mélyebb megértésének és egymás iránti felelősségvállalásnak az erősítése a nyári zsidó táborokban átélt közös élmények által.

Kérjük, hogy nagylelkű adományával támogassa a Keren Hayesod Hungaria Alapítványon keresztül 120 izraeli fiatal magyarországi táborozást, mely által egy életre szóló élményt szerezve erősödhetnek és élményekkel teli, boldog napokat élhetnek át a traumatizált gyerekek Magyarországon.

Számlaszámunk:

Keren Hayesod Hungaria Alapítvány

HUF 11705015 20001522 00000000

EUR IBAN: HU19 11763055 46395889 00000000

USD IBAN HU19 11763055 46395016 00000000

Adományozás bankkártyával

SEGÍTSE A TERROR ÁLDOZATAIT! 

 

© All photos courtesy of The Jewish Agency for Israel and flash90. All rights reserved.