hu en
Adakozzon online

Percek tánca - zenés játék Szenes Hanna életéről

KezdőlapRólunkMédiamegjelenés - rólunk írták, mondtákPercek tánca - zenés játék Szenes Hanna életéről

2023, október 28

Percek tánca - zenés játék Szenes Hannáról

Szeretettel meghívunk minden kedves barátunkat november 6. a Percek tánca c. Szenes Hanna életéről szóló előadásra!
Amellett, hogy megismertetjük ennek a fiatal lánynak az élettörténetét, Izrael állam megszületésében való tevékeny munkáját, bátor kiállását, bepillantást nyerhetünk a harmincas évek légkörébe, azokba a folyamatokba, melyek hatalomra jutva törvényre emelték az embertelenséget. Napjainkban Izrael ezzel az embertelen gonoszsággal nézett újra farkasszemet.
A címszerepet Bódi Mónika, hegedűse alakítja, az előadás forgatókönyvét Masa Anita írta Hanna naplója és édesanyja visszaemlékezései alapján, valamint ő személyesíti meg Hanna édesanyját is.
Az előadás zenei szerkesztője és művészeti vezetője Masa Tamás volt, zeneszerzője Szentkirályi György, az egyesület gitárosa.
Közreműködik még Garai Róbert színművész, aki Hanna verseinek tolmácsolója lesz, és az idén 25. évét ünneplő Sabbathsong Klezmer Band.
Rendezte Tucker András.
A darab ősbemutatója 2016-ban volt, Dombóváron, és négy évvel később élő rádiójátékként is elhangzott. Azóta folyamatosan épül, szépül a darab előadása, az eredeti helyszíneken forgatott filmrészletekkel kiegészülve. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a tartalmas és elgondolkodtató, ugyanakkor felemelő és szórakoztató előadásunkon!
Az előadás bevételét a terror áldozatainak megsegítésére ajánlják fel a művészek!
Facebook esemény linkje: https://fb.me/e/3ZmuvpA3g