hu en
Adakozzon online

Szenes Hanna filmvetítés és kiállítás Nyíregyházán

KezdőlapRólunkMédiamegjelenés - rólunk írták, mondtákSzenes Hanna filmvetítés és kiállítás Nyíregyházán

2022, március 14

Szeretettel meghívjuk tagjainkat és minden érdeklődőt a Szenes Hanna - Anikó című magyar portréfilm vetítésére március 24-én, a Hepicentrumba. és a nyíregyházi Egyetem Történettudományi és Filozófiai Intézete, a Magyar Történettudományi Társulat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tagozata és a Keren Hayesod Hungaria Alapítvány közös rendezvényére a 100 éve született Szenes Hannáról 2022. március 25-én (pénteken) 10 órától kerül megrendezésre a Nyíregyházi Egyetem D/7. körelőadójában (Nyíregyháza, Sóstói u. 31/B). 

A Magyarországon méltatlanul elfelejtett világhírű izraeli-magyar költő és mártírhalált halt ejtőernyős születésének 100. évfordulója alkalmából kerül sor a Szenes Hanna-Anikó című film vetítésére, valamint a SZENES HANNA-100 című képkiállításra a Nyíregyházi Egyetemen. A Keren Hayesod Hungária Alapítvány gondozásában zajló országos rendezvénysorozat ezen eseményén a résztvevőket Vassné prof. dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora köszönti, a beszélgetést dr. Szoboszlay György főiskolai docens, az MTT Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tagozatának elnökhelyettese és Polivodáné dr. Dolinay Eszter, a Keren Hayesod Hungaria Alapítvány kurátora moderálja. A rendezvényen a film rendezője és a kiállítás társszerzője, Dénes Gábor személyesen is jelen lesz. Szenes Hanna bátor, önfeláldozó hős, magyar és héber nyelvű költő igazi példakép. Izrael nemzeti hőse, aki a jeruzsálemi Herzl hegyen nyugszik. Várja, hogy szülőhazája rehabilitálja és beemelje a magyar irodalomtörténet nagyjai közé. 

Az eseményről készült rövid összefoglalót itt tekinthetik meg: https://fb.watch/hhEMN1mJ_6/

Média megjelenések: SZON - Száz éve született Szenes Hanna

Meghívó: Filmbemutató és képkiállítás a rendezővel - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Portálja - Nyíregyháza Többet Ad! (nyiregyhaza.hu)

Meghívó: Meghívó / Szenes Hanna-Anikó 100 filmvetítés és képkiállítás | Nyíregyházi Egyetem (nye.hu)

Szenes Hanna meghívo

 

Filmbemutató és kiállitás

Rólunk