hu en
Adakozzon online

J-Ready

 

JReady + Keren Hayesod Hungária Alapítvány

A COVID-járvány soha nem látott nehézségeket okozott minden globális közösségünknek. Évtizedek óta először fordul elő, hogy a zsidó közösségek mindenhol közös kihívással néznek szembe. Válaszul a jelenlegi válságra, és készen állva az esetlegesen felmerülő jövőbeni vészhelyzetekre, a kulcsfontosságú szervezetek Izraelben és szerte a világon mozgósították a JReady-t – egy platformot a vészhelyzetekre való felkészüléshez, támogatáshoz és segítségnyújtáshoz a zsidó szakemberek számára.

A JReady 2020 novemberi indulása óta a kezdeményezés mintegy 40 zsidó közösségnek nyújtott szolgáltatásokat szerte a világon. Különösen Európában, a JReady különféle mentorálási, ellenálló képesség fejlesztéséről képzési szemináriumokat, webináriumokat és válságkezelési tanfolyamokat szervezett a közösségek vezetői számára. A 2022-es évben is folytatódnak ezek a tanfolyamok és személyre szabott webináriumok a legsürgetőbb kihívások kezelésére – legyen szó az antiszemitizmus, oktatás, mentális egészség és biztonság területén.

Bízunk benne, hogy a Keren Hayesod Hungária Alapítvánnyal együttműködve olyan megoldásokat kínálunk, amelyek megfelelnek az egyes közösségek igényeinek az európai régióban.

JREADY DIGITÁLIS PLATFORM

 

A JReady digitális platform lehetővé teszi a közösségek számára, hogy válság- és vészhelyzetekben felhasználják Izraelben és világszerte felhalmozott tudásukat és tapasztalataikat. Ez az online jelenlét lehetővé teszi a közösségvezetők számára, hogy azonnali megoldásokhoz férhessenek hozzá a helyi kihívások kezelésére, miközben megosztják saját szakértelmüket és erőforrásaikat más közösségek javára.

A platform lehetőséget kínál képzésekre és webináriumokra való regisztrációra, közvetlen kapcsolatfelvételre a válságkezelés különböző területeinek kulcsfontosságú szakértőivel, hozzáférést biztosít a világ közösségeiben kifejlesztett legjobb gyakorlatokhoz, és a „JReady Közösség” részévé válik – lehetővé téve a közösség vezetőinek és menedzsereinek, hogy valós időben kommunikáljon hasonló gondolkodású szakemberekkel.

 

JReady's online hálózata Facebook-on és LinkedIn is elérhető.

       SZOLGÁLTATÁSOK A KÖZÖSSÉGEK SZÁMÁRA

A JReady számos alapvető szolgáltatást azonosított a globális zsidó közösségek hosszú távú ellenálló képességének fokozása érdekében. A szakértőkből és partnerekből álló rendkívüli hálózatunknak köszönhetően világszerte, képesek vagyunk a válaszokat az egyes közösségek egyedi igényeihez igazítani.

A JReady-t úgy tervezték, hogy válaszoljon a közösségek által felvázolt felmerülő igényekre. Akár egy közösség keresi meg a Jewish Agency, akár fordítva, a JReady alaposan feltérképezi a körülményeket és elemzi a meglévő erőforrásokat a hatékony válasz érdekében. Ennek megfelelően szolgáltatásaink jellegét eseti alapon értékeljük.

 

Az elmúlt év tapasztalatai azt mutatják, hogy a JReady által kínált számos termék és szolgáltatás felbecsülhetetlen értékűnek bizonyult a közösségek vezetői és szervezetei számára szerte a világon. Ezt szem előtt tartva az alábbiakban felsoroljuk azokat a kulcsfontosságú lehetőségeket, amelyeket mindenhol kínálunk a zsidó közösségeknek.

MANAGEMENT KURZUSOK

A vészhelyzeti és katasztrófavédelmi tanfolyam a Tel Avivi Egyetemmel együttműködve készült. Ez a félévig tartó akkreditált kurzus képzést kínál a közösségek vezetőinek azáltal, hogy eszközöket biztosít a helyi vészhelyzetek kezelésére, útmutatást ad a válságokon való eligazodáshoz stb. A tanfolyam 8-10 alkalomból álló sorozatban teljesíthető, mindegyik három órás. A dátumokat és időpontokat közvetlenül a résztvevőkkel egyeztetjük, hogy megfeleljenek a csoport igényeinek. A kurzus online, a Zoomon keresztül zajlik, amely könnyen elérhető bármely közösségi menedzser számára, és jellemzően angol nyelven zajlik.

 

2021-ben a JReady magas szintű menedzsment tanfolyamot tartott 11 ország és 19 közösség válságkezelési és biztonsági csoportjainak vezetői számára. 2022-ben további tanfolyamot terveznek az európai közösségek vezetőinek új csoportja számára.

 

ELLENÁLLÓ KÉPESSÉG TRÉNING SZEMINÁRIUMOK

 

3-4 szekcióból álló szemináriumok, amelyek izraeli és nemzetközi szervezetekkel együttműködve, meghatározott témákat foglalkoznak, és hasonló gondolkodású szakembercsoportokat szólítanak meg. A témák között szerepelhet a jóléti csapatok kiégésének kezelése, a pszichológusok és mentálhigiénés szakemberek megerősítése, az önkéntes hálózatok hatékony menedzselése és mozgósítása, a formális és informális zsidó oktatási rendszerek távoktatásra való átállása stb. A szemináriumokat úgy szervezzük, hogy megfeleljenek az adott közösség időbeli korlátainak, igényeinek és célközönségének.

 

EGYÉNI MENTORÁLÁS

 

Az egyéni mentorálás kritikus fontosságú a szakemberek megerősítése szempontjából. A közösségi menedzserekkel való személyes munkavégzés biztosítja számukra, hogy a lehető legjobb szintű egyénre szabott figyelmet kapják, hogy megfeleljenek az általuk tapasztalt egyedi kihívásoknak és körülményeknek. Ez a program páratlan lehetőségeket kínál a személyes rugalmasság fejlesztésére, miközben a felelősségükbe tartozó jelentős közösségi csoportokról gondoskodnak.

WEBINAROK

A JReady sokféle szakemberrel és nemzetközi szervezettel működik együtt, hogy tudást és szakértelmet juttathasson el a közösség vezetőihez és szakembereihez. A hatékony kommunikációs módszereken át a szituációs szobák kezeléséig számos lehetőség kínálkozik a közelgő webináriumokon való részvételre, a saját vagy más közösségeken belüli népszerűsítésére, vagy a JReadyvel együttműködve értekezletek kidolgozására.

TECHNOLOGIAI INNOVÁCIÓK

Az izraeli fejlesztésű alkalmazásokat és technológiákat a zsidó közösségek globális igényeihez igazítják. Például a Tribu alkalmazást, amely összevonja az önkéntesség szükségleteit és lehetőségeit, a világ mintegy nyolc zsidó közösségében tesztelik a helyi önkéntes infrastruktúra fejlesztése, a csapatok menedzselése és a közösségen belüli legjelentősebb szükségletek kielégítése érdekében.

Európán a JReady technológiai innovációkhoz és megoldásokhoz nyújtott infrastruktúrát olyan zsidó közösségek számára, mint Görögország és Törökország, és 2022-ben további alkalmazásokat kíván bevezetni Európa-szerte.

Vegyen részt a JReady programban! Fedezze fel ezeket és más lehetőségeket a JReady segítségével, hogy időszerű és megfelelő megoldásokat találjon közösségei kihívásainak kezelésére, miközben megoszthatja saját szakértelmét más közösségekkel világszerte. 

Bízunk benne, hogy a jövőben együttműködünk Önnel.