hu en
Adakozzon online

Ajalim önkéntes diákok segítenek Izrael peremvidékének felvirágzásában

KezdőlapKüldetésünkSikertörténetekAjalim önkéntes diákok segítenek Izrael peremvidékének felvirágzásában

Ez a munka olyan, mintha tíz dolgot kellene egyszerre elvégezni: tanulni, programokat szervezni, rendezvényekre járni, a következő eseményre készülni, aztán a nap végén pedig, még a barátaidat is meghívod vacsorára.” – mondja Chen, egy Ajalim programban részt vevő önkéntes diák. Az Ajalim (jelentése: „gazellák”) egy úttörő jellegű program, mely célja a Negev, és a galileai határmenti térség felvirágoztatása.

Sok áldozattal jár: éjszaka kevesebbet alszol, kevesebb a szabad időd, tanulni is sokat kell” – meséli ez az ifjú hölgy, aki az Izrael északi határvidékén található Kirját Shemonában dolgozik a helyi közösség építésén. „Ez az áldozat azonban kifizetődő. Aktív, és tartalmas közösségi életünk van, és szoros baráti kapcsolataink, melyekre mindig lehet számítani. Természetesen mindez rengeteg vicces helyzettel, és élménnyel is együtt jár. Ezek az élmények minden nap megerősítik bennem, hogy az Ajalim programra való jelentkezés jó döntés volt.

  • Az Ajalim program a Negev és Galilea térség benépesítésére indított nemzeti stratégiai kezdeményezés része. A lakhatásért, és tanulmányi ösztöndíjért cserébe minden diák évente 500 óra közhasznú munkát vállal, mely során gyermekekkel, fiatalokkal, bevándorlókkal, idősekkel, vagy egyéb, gondozásra szoruló személyekkel kell foglalkozniuk. További információ (angolul).

Küldetésünk