hu en
Adakozzon online

Az Etgarim program segítségével, Shmuel második esélyt kapott

KezdőlapKüldetésünkSikertörténetekAz Etgarim program segítségével, Shmuel második esélyt kapott

Kemény munka: Shmuel egy Etgarim önkéntessel tanul 

Shmuel egy 12 éves, cisztikus fibrózisban szenvedő kisfiú. A jeruzsálemi kórház, ahol az életmentő tüdőátültetésre vár, szinte már otthonává vált. Rokonai közül senki sem látogatja. A szülei elváltak, és lemondtak róla. Shmuelt a gyermekjóléti szolgálat gondozza.    

Kórházba kerülése előtt Shmuel nem nagyon használt számítógépet, vagy elektronikus eszközt. Most, hála az Etgarim projektnek, szabadidejének nagy részét a számítógép használatával tölti. Órákat tölt el az önkéntes oktatókkal, akik a különböző programok használatára tanítják, figyelemmel kísérik a fejlődését, és bátorítják a tanulásra.

Shmuel tanulásra való képessége és szociális készségei jelentősen javultak a program kezdete óta. Az Etgarim fokozatosan felkészíti őt arra, hogy a kórház elhagyása után beilleszkedjen a korosztályába. A személyre szabott hozzáállás, és az új virtuális világ az addig ismeretlen szabadság, és felfedezés örömébe vezette be Shmuelt.

„Amikor először találkoztunk Shmuellel csendes, zavart, és szomorú volt” – mondta Sarah Shoshani a kórház gyermek-részlegének vezetője. „Ma, hála a kiváló kommunikációs készségének, és a számítógépnek, Shmuel minden nap jókedvre deríti az ápolókat. Folyamatosan bátorítjuk őt, és ünnepeljük ezt a csodálatos átváltozást.”

  • Az Etgarim egy interaktív számítógépes program segítségével végzett oktatási program, mely célja az egyéni készségek és képességek fejlesztése. További információ (angolul). 

Küldetésünk