hu en
Adakozzon online

A Net@ megtanította Marinának, hogy az álmok valóra válthatók

KezdőlapKüldetésünkSikertörténetekA Net@ megtanította Marinának, hogy az álmok valóra válthatók

Az életem gyökeresen megváltozott, amikor a Net@ tanfolyamot elkezdtem.” – mondta Marina. Ez az ifjú hölgy hároméves korában érkezett a szüleivel Izraelbe Oroszországból. Családja hátrányos helyzete, és az életében bekövetkezett változások sorozata ellenére nem adta fel, és szorgalmasan tanult.

Marina a középiskolában hallott először a Net@ nyári tanulmányi programjáról, és azonnal jelentkezett. A műszaki ismeretek mellett a program során Marina kiválóan megtanult angolul, valamint sok ismerőst és barátot (zsidókat és arabokat is) szerzett. Marina 17 éves volt, amikor édesapja meghalt. „A Net@ program során megismert barátaim voltak egyedül, akik végig mellettem álltak és segítettek” – mondta Marina.

Marina az IDF egyik hírszerző és információvédelmi alakulatánál töltötte katonai szolgálatát, ma pedig egy startup vállalkozás minőségbiztosítási előadójaként dolgozik. Amikor álmairól kérdeztük, így felelt: „az álmom az, hogy vehessek édesanyámnak egy szép kertes házat... és, hogy legyen egy kutyám”.

  • A Net@ projekt iskola utáni foglalkozások keretében nyújt számítástechnikai képzést Izrael hátrányos területein élő középiskolások számára. A képzés befejeztével a végzős diákok a Cisco Systems által kiállított nemzetközi oklevelet kapnak, mint hálózat-üzemeltető / rendszer technikusok. További információ (angolul).

Küldetésünk