hu en
Adakozzon online

Paulina: Új kezdet 82 évesen az Amigur Idősek Otthonában

KezdőlapKüldetésünkSikertörténetekPaulina: Új kezdet 82 évesen az Amigur Idősek Otthonában

Paulina Ganaszov gyermekként mindig is arról álmodozott, hogy színésznő lesz. Sajnos azonban álma semmivé lett, mert már egészen fiatal korától kezdve elképzelhetetlen borzalmakkal kellett szembesülnie: Leningrád 900 napos ostroma során majdnem meghalt, majd a német megszállás alatt álló kaukázusi vidékre szökött, végül pedig az elnyomó szovjet rendszer uralma alatt élt.

Paulina felnőtt, férjhez ment, és irodalom tanárként dolgozott, amíg 1992-ben családjával Izraelbe nem emigrált. Öt évvel ezelőtt Paulina férje meghalt. Ahogy az egykori Szovjetunióból érkezett emigránsok többsége, ő is minimálbérből élt, nem volt lehetősége arra, hogy saját lakást vegyen. Nyolcvankét éves korában Paulina kilátástalan helyzetbe került: nem tudta fenntartani bérelt lakását, és nem volt hova mennie.

A Holon városában található Amigur Idősek Otthon azonban megmentette Paulinát. Biztonságos és kényelmes szállást biztosítottak számára, egy szerető és törődő otthonban. Napjai most előadások hallgatásával, nyelvtanulással (ulpan), és drámaórákkal telnek.

Saját, régimódi stílusú kis lakrészében gyakran fogad barátokat. „Itt sosem vagyok egyedül, hanem egy nagy család része lehetek” – mondja Paulina. „Az Amigur gyökeresen megváltoztatta az életem. Az örökös aggódás és magány helyét, most az otthon melege és a méltóságtudat vette át.

Paulina jelenleg gyermekkori álma megvalósításával tölti napjait, ugyanis ő kapta meg a főszerepet a színjátszó kör által előadott egyik darabban.

  •  Az Amigur Idősek Otthona a Zsidó Ügynökségen (Szochnut) keresztül jelenleg 7500 idős személy részére biztosít elhelyezést és ellátást, mely személyek közül sokan holokauszt túlélők, illetve közel négyezren hajléktalan, vagy csonka családból származnak. További információ (angolul).

Küldetésünk