hu en
Adakozzon online

Roi: „A Net@ megtanított hinni önmagamban!"

KezdőlapKüldetésünkSikertörténetekRoi: „A Net@ megtanított hinni önmagamban!"

A Net@ projekt segítségével, Roi, egy fiatal férfi Ramlából, képes volt változtatni hátrányos körülményein, és mára szakképzett számítástechnikai szakemberré vált. A Net@ projekt célja, hogy ugródeszkaként szolgáljon veszélyeztetett, vagy nehéz körülmények között élő fiatalok karrierjéhez azáltal, hogy az elmaradottabb térségekben élő fiatalság kezébe egy jövedelmező szakképzettséget ad. A szakmai ismereteken kívül a program a fiatalokat felelős gondolkodásra, és önbizalomra is ösztönzi.

Roi mindhárom Net@ IT tanfolyamot elvégezte, és megszerezte a Cisco CCENT nemzetközi tanúsítványt. Két év önkéntes munkát vállalt a Net@ Ramlában található FIXIT számítógép szervizében, amely a helyi lakosok számítógépeinek jelképes összegért történő javításával foglalkozik. A megszerzett tapasztalat képessé tette szakértelme kamatoztatására, eközben pedig megtanulta a felelősség, a csapatmunka, és a türelem fontosságát, melyek egy saját vállalkozás vezetéséhez is rendkívül fontosak. Jövőre Roi szeretne egy vezetői pozíciót megpályázni a FIXIT vállalatnál.

A fiatalok számára Roi kiváló példaképpé vált. Jelenleg a Net@ tanfolyam fiatalabb hallgatóit is mentorálja. „Roi rendkívül motivált, megértette a társadalmi munka és az emberek megsegítésének fontosságát. Mindig kész áldozatot hozni másokért. Hatalmasat fejlődött.” Írta róla aNet@ ramlai igazgatója.

„A Net@ megtanított arra, hogy soha ne adjam fel” – mondja Roi. „Megértettem, milyen fontos, hogy higgyek önmagamban. Most már tudom, hogy az álmaim valóra válthatók.”

  • A Net@ projekt az iskolai tanórák utáni képzés keretében nyújt számítástechnikai oktatást Izrael hátrányos területein élő középiskolások számára. A tanfolyam befejeztével a végzős diákok a Cisco Systems által kiállított nemzetközi oklevelet kapnak, mely lehetővé teszi, hogy munkát vállaljanak, mint nemzetközileg is elismert hálózat-üzemeltető/rendszer technikus. További információ (angolul).

Küldetésünk