hu en
Adakozzon online

Russell Katz – Egyedül élő katonából büszke izraeli állampolgár

KezdőlapKüldetésünkSikertörténetekRussell Katz – Egyedül élő katonából büszke izraeli állampolgár

„Nagy szerencsém volt, hogy a világ különböző pontjain élő adományozók segítettek” – mondja a  Dél-Afrikából új bevándorlóként érkezett Russell Katz, az Izraeli Hadsereg (IDF) egykori katonája. „Egyedül élő katonaként múlt évben ajándékcsomagokat kaptam meleg ruhákkal, egy ingyen repülőjegyet, hogy meglátogathassam a családomat és még albérleti hozzájárulást is kaptam”.

Az ejtőernyős kiképzés befejezése után Russelt Jenninbe helyezték, majd a szír, és a libanoni határ mentén, öt hónapig pedig Észak-Gázában teljesített szolgálatot. Egy gránáttámadás során meg is sebesült.

Az IDF kötelékéből évente 700 egyedül élő katona szerel le. Russel is ilyen egyedül élő katona volt, és elmondása szerint rendkívül büszke arra, hogy olyan néphez tartozhat, „amely számára fontos, hogy segítsen a testvérein, bárhol is legyenek a világon”. „Hatalmas hálával tartozom mindazoknak a névtelen adományozóknak, akik támogattak engem, amíg én a határainkat, és ami még fontosabb, a népünket védelmeztem.”

  • Az „Egyedül élő bevándorló katonákat támogató program” olyan katonáknak nyújt támogatást, akik a családjuk nélkül érkeztek Izraelbe. A támogatás leszerelés előtt, és közvetlenül leszerelés után vehető igénybe. További információ (angolul).

Küldetésünk