hu en
Adakozzon online

Fiatal izraeli „követek” kiküldése a szétszóratásban élőkhöz

KezdőlapTámogassa IzraeltZsidó életmódFiatal izraeli „követek” kiküldése a szétszóratásban élőkhöz

Vigyük el Izraelt a diaszpóra közösségeibe

Miért támogassa a Fiatal Izraeli Követek nevű programot?

Az elmúlt években tanúi lehettünk annak, ahogy Izrael Államát világméretekben démonizálják illetve a puszta létét kriminalizálják. Különösen az egyetemi kampuszok váltak az Izrael-ellenes tevékenységek termékeny táptalajává. Ugyanakkor a diaszpóra területén élő legtöbb zsidó gyermek elenyésző mennyiségű, vagy semennyi zsidósággal kapcsolatos oktatásban nem részesül, ami egy egyre növekvő szakadékot hoz létre a világszerte élő zsidóság és Izrael Állama között.

Miből áll a Fiatal Izraeli Követek program?

A program a Zsidó Ügynökség irányítása alatt fiatal izraeli kádereket küld a diaszpórában élő közösségekbe és egyetemi kampuszokba, hogy az ott élő zsidók Izraellel való kapcsolatát erősítsék és ellensúlyozzák az egyre erősödő Izrael-ellenességet.

Hogyan működik a program?

  • Egy nagyon szigorú szűrési folyamat után kiválasztanak több tucat hadseregből leszerelt fiatal izraelit, hogy külföldön, sok esetben izolált és kicsiny zsidó populációval rendelkező térségekben „követekként” teljesítsenek szolgálatot.
  • Speciális kiképzést kapnak, hogy egyrészről megismerkedjenek a külföldön élő zsidók életstílusával, másrészről, hogy megtanulják hatékonyan felvenni a küzdelmet az Izraelt érő támadásokkal szemben.
  • Formális és informális oktatási keretek között dolgoznak szorosan együttműködve a helyi közösséggel és több kulturális, oktatási és társadalmi programot irányítanak.
  • Mások egyetemi kampuszokban teljesítenek szolgálatot, ahol az Izrael-ellenes propagandával szállnak szembe és érvelnek Izrael mellett.

Mi teszi a programot egyedivé?

  • Személyes kötődést hoz létre az izraeliek és a diaszpóra zsidóság között, mely erősíti a zsidó tradícióhoz fűződő viszonyukat, és növeli az Izrael felé irányuló szeretetet.
  • Egyetemi kampuszokat céloz meg, amelyek gyakran az Izrael-ellenes propaganda a melegágyai.

Kiknek segít a program?

  • Több tucat külföldön lévő zsidó közösségnek
  • Fiatal zsidóknak több száz egyetemi kampuszon
  • Izrael Államának

Hogyan segíthet Ön?

Minden egyes felajánlott dollárral Ön segít erősíteni a külföldön élő zsidóság kötődését az Ígéret Földjéhez, és felvenni a küzdelmet az Izrael-ellenes propagandával. Adakozzon most!

Támogassa Izraelt