hu en
Adakozzon online

MASA – Izrael utak

A year in israel – a jew for life

Miért támogassa a MASA programot?

Napjainkban vészesen megnőtt a vegyes házasságok aránya és a zsidó identitás, valamint az Izraellel vállalt szolidaritás is hanyatlóban van a fiatal felnőttek körében. Eddig a MASA nevű program bizonyult a leghatékonyabb módszernek az Izrael Államával való tartós kapcsolat kiépítésében, a zsidó identitás megerősítésében és a zsidó néphez való mély kötődés kialakításában.

Mi a MASA?

Az Izraeli Kormány és a Zsidó Ügynökség közös projektje. A MASA program lehetőséget nyújt 18 és 30 év közötti a diaszpóra területén élő fiataloknak, hogy hosszútávú oktatási programok keretein belül teljes mértékben megtapasztalhassák Izrael világát.

Hogyan működik a program?

 • A MASA négy fajta 5-től 12 hónapig tartó programot kínál:
  a. középiskola utáni
  b. főiskolai, egyetemi
  c. egyetem utáni szakmai gyakorlatot és önkéntes tevékenység lehetőségét és
  d. zsidó tanulmányokat egy jesivában vagy szemináriumon.
  A résztvevők 160 képzési programból választhatnak a következő területekről: zsidó tanulmányok, természettudományok, társadalomtudományok, humán tárgyak, képzőművészetek, ökológia, orvostudomány, és még sok más – személyes érdeklődési körükre szabva.
 • A programok az oktatástól az önkéntességig, a városnézéstől a szabadtéri kalandokig és fiatal izraeliek diaszpóra zsidókkal való találkozóiig terjednek.

Mitől egyedi a MASA program?

 • Prof. Steven Cohen egy újonnan napvilágot látott tanulmánya szerint erős kapcsolat mutatható ki a MASA programban való részvétel és az Izraellel, valamint zsidósággal kapcsolatos kötelezettségvállalások, zsidókkal kötött házasságok, alijázás, pályaválasztás stb. területén.
 • A MASA programját sikerrel elvégzők kortársaiknál háromszor nagyobb valószínűséggel válnak majd a zsidók életének tartósan részeseiévé.

Kiknek segít a program?

Évről évre Kelet- és Nyugat-Európából, angol nyelvű országokból, Latin-Amerikából, a Független Államok Közösségéből és más országokból származó fiatal felnőtt zsidók ezreinek.

Hogyan segíthet Ön?

Minden egyes felajánlott dollárral Ön egy fiatal zsidó felnőttet támogat abban, hogy megtalálja zsidó gyökereit és felvegye a kapcsolatot Izraellel.  Adakozzon most!

A program releváns kormányzati alapokból is kap támogatást.

Támogassa Izraelt